معرفی کتاب هفت روز (ماجرای نجات شاهکارهای هنری در جنگ جهانی دوم)

به گزارش وبلاگ ویکی، سه ماه پیش از ورود نیرو های شوروی به برلین و خودکشی هیتلر و تسلیم شدن بی قید و شرط آلمان، در شب 13 فوریه 1945 بیش از 700 هواپیمای بمب افکن بریتانیا به شهر درسدن آلمان حمله کردند. در 14 فوریه هم نیروی هوایی آمریکا با بیش از 500 بمب افکن به این شهر حمله کرد. هدف این حملات انهدام تأسیسات حیاتی آلمان بود تا به جنگ زمینی تمام عیار نیازی نباشد، اما درسدن نه موقعیت نظامی خاصی داشت ونه اهمیت سوق الجیشی، بلکه فقط شهری بود با بنا های زیبا و گالری های معروف و از همین رو، حتی جای امنی به حساب می آمد برای پناهندگان و غیرنظامیان در بمباران 13 و 14 فوریه 1945 نه تنها عمارت ها و آثار معماری تخریب شدند، بلکه صد ها هزار نفر مجروح شدند و حدود 100 هزار نفر جان باختند.

معرفی کتاب هفت روز (ماجرای نجات شاهکارهای هنری در جنگ جهانی دوم)

کورت ونه گات (1922 - 2007)، نویسنده مشهور آمریکایی که همان موقع در اسارت آلمانی ها بود و در اردوگاه درسدن به سر می برد، در کتاب سلاخ خانه شماره 5 شمار جان باختگان را 134 هزار نفر ذکر کرده است.

در ماه می سال 1945، در جریان پیشروی ارتش سرخ به سوی برلین، گروهی از نظامیان شوروی وارد شهر درسدن شدند که لیانید والینسکی (1913 - 1969) یکی از آن ها بود. او که در دهه 1930 مهم ترین نقاش شهر کییف به شما می رفت در ژوئن 1941 داوطلبانه به خط مقدم نبرد علیه آلمان نازی رفته بود در همان سال اسیر شد. بعد از مدتی اسارت از اردوگاه فرار کرد و بار دیگر به خط مقدم برگشت. در جریان پیشروی ماه می 1945 والینسکی همراه تعدادی دیگر از افسران و درجه داران ارتش شوروی به جست وجوی تابلو های گرانبهای گالری درسدن پرداختند و پایان با پیدا کردن نقشه ای که مکان های مخفی در آن نشانه گذاری شده بود، توانستند بسیاری از شاهکار های نقاشی را، که در شرایط نامناسبی تلنبار شده بودند، پیدا کنند و طی هفت روز کار سخت و مداوم نجاتشان دهند.

بازسازی تابلو ها در مسکو و لنینگراد (سن پترزبورگ کنونی) چند سال طول کشید و پس از بازسازی گالری درسدن، همه تابلو ها به این گالری بازگردانده شدند. به اعتقاد بسیاری با این عملیات، راستا تاریخ معاصر نقاشی تغییر کرد.

لینانید والینسکی در کتاب هفت روز هم این عملیات را روایت کرده است و هم شرحی بر آثار مهم نقاشی و پدیدآورندگان آن ها نوشته است. او ضمن شرح دادن عملیات نجات تابلو های مدام به دوران های گذشته گریز می زند و زندگی نقاشان و اوضاع و احوالی که بر خلق آثار هنری حاکم بوده است.

مخاطب این کتاب نه تنها ماجرای واقعی نجات تابلو ها را می خواند، بلکه به گشت گذاری در تاریخ هنر نیز می پردازد.

هفت روز (ماجرا نجات شاهکاره هنردر جنگ جهان دوم)

ناشر: فنجان

مترجم: رضا رضایی

نویسنده: لیانید والینسکی

منبع: یک پزشک

به "معرفی کتاب هفت روز (ماجرای نجات شاهکارهای هنری در جنگ جهانی دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی کتاب هفت روز (ماجرای نجات شاهکارهای هنری در جنگ جهانی دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید