مزایا و معایب گوشی شیائومی پوکو X3 پرو؛ نکات مهم قبل خرید
به گزارش وبلاگ ویکی، گوشی شیائومی پوکو X3 پرو که اوایل سال 1400 به بازار گوشی های هوشمند معرفی گردید، یک گوشی هوشمند میان رده گیمینگ با قابلیت ها و قیمت بسیار خوب است که در بازار ایران مشتاقان زیادی دارد و از آن می توان به عنوان یکی از پرفروش ترین گوشی های هوشمند شیائومی در فروشگاه آنلاین خبرنگاران یاد کرد. در این مقاله قصد داریم ضمن نقد و آنالیز، به معرفی مزایا و معایب گوشی شیائومی پوکو X3 پرو بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیت هایی که ارائه می دهد، خرید آن منطقی است یا نه. با خبرنگاران مگ همراه باشید.
گوشی پوکو F1 یکی از محبوب ترین گوشی های هوشمند شیائومی بوده و مدت ها پس از معرفی، فروش بسیار خوبی را در بازارهای جهانی گوشی های هوشمند تجربه نموده است. شیائومی پس از پیروزیت در فروش این گوشی، که مشخصات و قابلیت های فنی گوشی های رده بالا را در قالب یک گوشی میان رده ارزان قیمت ارائه نموده، در پی عرضه جانشینی برای آن بود تا بتواند این روند بسیار خوب فروش خود را با گوشی هوشمند نوش ادامه دهد.
پوکو X3 پرو به عنوان جانشین واقعی پوکو F1 حدود یک سال قبل روانه بازار گوشی های هوشمند شد و اتفاقا مورد توجه کاربران بسیار زیادی نیز نهاده شد. بزرگ ترین نقطه قوت این گوشی، پردازنده بسیار قدرتمند آن است که می تواند یک همراه خوب برای گیمرها و بعلاوه سایر کاربرانی که از اپلیکیشن های سنگین استفاده می نمایند، باشد و هیچ مسئله ای در این زمینه نخواهد داشت. اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند گیمینگ با قیمت مناسب را دارید، این گوشی هوشمند میان رده را می توان به عنوان یک گزینه خرید بسیار خوب در نظر گرفت. شیائومی پوکو X3 پرو از فروشگاه آنلاین وبلاگ ویکی در دسترس است.
گوشی موبایل شیائومی مدل POCO X3 Pro M2102J20SG NFC دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و 8 گیگابایت رم
مشاهده کالا
مشخصات شیائومی پوکو X3 پرو در یک نگاه
پیش از اینکه ببینیم گوشی میان رده شیائومی پوکو X3 پرو چه مزایا و معایبی دارد، بد نیست نگاهی به جدول مشخصات فنی این گوشی هوشمند داشته باشیم تا ببینیم شرایط روی کاغذ چگونه است.
نام گوشی | شیائومی پوکو X3 پرو |
ابعاد و وزن | 165.3 در 76.8 در 9.4 میلی متر / 215 گرم |
مشخصات نمایشگر | IPS LCD با رفرش ریت 120 هرتز و بیشینه روشنایی 450 نیت - 6.6 اینچی با تراکم پیکسلی 395 پیکسل بر هر اینچ و وضوح 1080 در 2400 - دارای پوشش محافظ شیشه ای گوریلا گلس 6 - نسبت تصویر 20:9 |
کیفیت ساخت | فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک باکیفیت |
سیستم عامل و پردازنده | اندروید 11 و رابط کاربری MIUI 12.5 / اسنپدراگون 860 کوالکام همراه با پردازنده گرافیکی Adreno 640 |
ترکیب حافظه رم و حافظه داخلی | 8 گیگابایت رم -128 گیگابایت حافظه داخلی / 6 گیگابایت رم - 128 گیگابایت حافظه داخلی / 8 گیگابایت رم - 256 گیگابایت حافظه داخلی / 6 گیگابایت رم - 256 گیگابایت حافظه داخلی |
دوربین ها | 48 مگاپیکسلی اصلی با فوکوس اتوماتیک - 8 مگاپیکسلی اولترا واید - 2 مگاپیکسلی ماکرو - 2 مگاپیکسلی عمق میدان |
دوربین سلفی | 20 مگاپیکسل با گگرددگی دیافراگم f/2.2 |
کیفیت فیلم برداری | دوربین اصلی 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه - دوربین سلفی 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه |
باتری و شارژر / مدت زمان شارژ | 5160 میلی آمپر ساعت - 33 واتی / 59 درصد در 30 دقیقه، 100 درصد در 59 دقیقه |
سایر مشخصات | بلوتوث نسخه 5.0 - حسگر اثر انگشت جانبی - دو سیم کارت - درگاه USB 2.0 - پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت همراه (4G) - اسپیکر دوگانه |
رنگ های قابل عرضه | مشکی، آبی، برنزی |
جعبه گشایی
شیائومی درون جعبه پوکو X3 پرو، علاوه بر خود گوشی، اقلام متعددی نظیر شارژر 33 واتی، کابل USB-C، یک عدد کاور محافظ پلاستیکی، سوزن مخصوص برای خارج کردن سیم کارت و دفترچه های راهنما قرار داده که از این نظر تقریبا همه لوازم جانبی مورد احتیاج کاربران به جز هندزفری درون جعبه این گوشی به چشم می خورد.
معایب پوکو X3 پرو: طراحی
شیائومی پوکو X3 پرو از نظر طراحی شباهت های بسیار زیادی به گوشی پوکو X3 NFC دارد و از این بابت شاید خیلی باب میل کاربران نباشد. لوگوی بسیار بزرگ Poco روی پنل پشتی این گوشی هوشمند چاپ شده و شما هر زمان که گوشی خود را روی میز می گذارید، این لوگوی بزرگ خودنمایی می نماید. قاب پشتی شیائومی پوکو ایکس 3 پرو اگرچه از جنس پلاستیک است، اما به گونه ای طراحی شده که مانند پنل های شیشه ای براق به نظر می رسد.
شیائومی در پنل پشتی گوشی پوکو X2 سال 2020 از شیشه استفاده کرد، اما پوکو X3 پرو و پوکو X3 NFC تا حد زیادی پلاستیکی هستند. هیچ بخش شیشه ای جز محافظ گوریلا گلس 6 روی صفحه نمایش و بعلاوه حفره نمایشگر این گوشی دیده نمی گردد. پیش تر استفاده از پنل شیشه ای در میان گوشی های هوشمند میان رده رایج بود، اما اکنون این چنین نیست و بیشتر از پلاستیک استفاده می گردد.
روی فریم کناری سمت راست این گوشی هوشمند دکمه پاور و کم و زیاد کردن صدا به همراه اسکنر اثرانگشت جانبی تعبیه شده که عملکرد بسیار خوبی دارد و به سرعت اثر انگشت شما را شناسایی و قفل صفحه را باز می نماید. جک 3.5 میلی متری صدا نیز در این گوشی هوشمند در دسترس است و بلندگوهای استریو آن نیز حجم صدای خوبی را ارائه می دهند. هنگام انجام بازی یا تماشای فیلم، ممکن است متوجه شوید که بلندگوی بالای صفحه نمایش نسبت به بلندگوی پایینی قدرت کمتری دارد، اما همچنان وجود 2 بلندگو بهتر از یک بلندگو است.
پوکو ایکس 3 پرو مجهز به فرستنده مادون قرمز نیز است که در قالب یک محفظه بسیار کوچک سیاه در بالای گوشی دیده می گردد. این یعنی کاربران می توانند با استفاده از اپلیکیشن Xi Remote از گوشی به عنوان یک کنترل از راه دور بهره ببرند. اما یکی از معایب اصلی طراحی گوشی پوکو X3 پرو، مقدار و ضخامت بسیار زیاد آن است. ضخامت این گوشی به 76.8 میلی متر می رسد. بنابراین کاربرانی که در پی گوشی های خوش دست و ظریف هستند، خیلی نمی توانند روی این گوشی حساب نمایند.
این نکته را نیز در نظر بگیرید که با قرار دادن گوشی درون قاب محافظ، ضخامت این گوشی بیشتر نیز می گردد و در دست نگه داشتن آن کمی سخت خواهد شد. بعلاوه این گوشی در مقایسه با سایر گوشی های هم رده خود وزن سنگین 215 گرمی دارد که برای استفاده با یک دست خیلی مناسب نیست. در نهایت باید اشاره کنیم که این گوشی از گواهی ضدآب IP53 بهره می برد و از این بابت نگرانی وجود نخواهد داشت.
مزایای پوکو X3 پرو: نمایشگر
ممکن است نمایشگر را مقصر اصلی مقدار و ابعاد بزرگ شیائومی پوکو ایکس 3 پرو بدانیم، اما با آنالیز نمایشگر این گوشی درمی یابیم که ارزش آن را دارد. این گوشی هوشمند میان رده شیائومی مجهز به یک نمایشگر 6.67 اینچی IPS LCD است که از رفرش ریت 120 هرتزی و رزولوشن 1080 در 2400 پشتیبانی می نماید. بدون شک یکی از مزایای بسیار خوب این گوشی، بهره گیری از رفرش ریت 120 هرتزی است که برای یک گوشی میان رده ارزان قیمت، یکی قابلیت بی نظیر به شمار می رود.
صفحه نمایش X3 پرو واضح و باکیفیت به نظر می رسد، رنگ ها بسیار پررنگ هستند و مقدار نسبتاً بزرگ آن به شما این حس را القا می نماید که می توانید از تماشا محتواهای تصویری و بازی کردن در این گوشی بسیار لذت ببرید. به نظر می رسد گوشی های هوشمند پوکو در میان افرادی که دوست دارند با پرداخت هزینه ای مناسب طیف گسترده ای از امکانات و فناوری های نو را دریافت نمایند محبوبیت خوبی پیدا نموده اند.
باز هم اشاره می کنیم که پشتیبانی از رفرش ریت 120 هرتزی برای این گوشی بسیار عالی است. شما می توانید با تغییر دادن نرخ رفرش ریت از 120 به 60 هرتز تفاوت واقعی اسکرول کردن این دو حالت را درک کنید. نمایشگر این گوشی از جنس LCD است. طبیعتاً انتظار نمایش کنتراست بالا را از این نمایشگر نداریم و رنگ های تیره نیز چندان عمیق نیستند. اگر نمایشگر این گوشی از جنس AMOLED بود، قیمت آن بسیار بالاتر می رفت و احتمالاً خبری از رفرش ریت 120 هرتزی نیز در آن نخواهد بود.
یکی دیگر از ویژگی های بسیار عجیب و غریبی که شیائومی در این گوشی قرار داده، دو شاخصه شدت رنگ استاندارد و اشباع است که هر دو از استاندارد فضای رنگی sRGB گرم تر هستند. روشنایی صفحه نمایش این گوشی بسیار معمولی است و حالت توربو آن نیز برای تماشا محتواهای تصویری زیر نور شدید آفتاب، عملکرد خوبی دارد. اما به طور کلی خیلی انتظار چندانی نمی توان از نمایشگر این گوشی هوشمند داشت.
معایب پوکو X3 پرو: دوربین
یکی از معایب گوشی شیائومی پوکو X3 پرو را می توان سیستم دوربین نه چندان قدرتمند آن به شمار آورد. شیائومی برای قرار دادن یک پردازنده ی بسیار قدرتمند و بعلاوه عدم افزایش قیمت این گوشی، به ناچار مجبور شده تا بعضی از بخش ها را فدای بخش پردازنده این گوشی کند که این موضوع در بخش دوربین به شدت احساس می گردد.
روی کاغذ این گوشی هوشمند میان رده سیستم دوربین خوبی دارد. گوشی شیائومی پوکو X3 پرو از یک سنسور 48 مگاپیکسلی اصلی، یک دوربین اولترا واید 8 مگاپیکسلی و دو دوربین ماکرو و عمق میدان 2 مگاپیکسلی بسیار ضعیف بهره می برد. اگرچه این سیستم دوربین ممکن است برای یک گوشی هوشمند میان رده خوب باشد، اما در همین رده گوشی های دیگری نیز وجود دارند که در این مشخصه عملکرد بسیار بهتری را از پوکو X3 پرو به کاربران ارائه می دهند.
دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی X3 پرو عملکرد ضعیف تری نسبت به بعضی گوشی ها نظیر پوکو X3 NFC و ردمی نوت 10 پرو دارد. معمولا گوشی های خانواده پوکو در نمایش جزئیات تصاویر بسیار پیروز هستند و آن ها را با وضوح شگفت انگیزی ترسیم می نمایند، اما ظاهراً این در خصوص گوشی X3 پرو به هیچ وجه صدق نمی نماید. کنتراست تصاویر ثبت شده با دوربین این گوشی بسیار پایین است و نویزهای زیادی در آن ها دیده می شوند.
عملکرد دوربین 8 مگاپیکسلی اولترا واید این گوشی نسبتاً خوب است و تصاویر باکیفیتی در شرایط نوری مناسب ثبت می نماید. باید اشاره کنیم که عملکرد دوربین اصلی این گوشی همچون عملکرد دوربین های چند سال گذشته گوشی های سامسونگ است. اما نکته عجیب اینجاست که پوکو ایکس 3 پرو از سنسور IMX582 سونی بهره می برد که سنسور بسیار خوبی است و شیائومی حتی از این سنسور در گوشی ردمی نوت 10 نیز استفاده نموده است.
با این وجود، دوربین این گوشی نسبت به بعضی گوشی های هم رده عملکرد بهتری دارد. پوکو X3 پرو می تواند عکس های بهتری نسبت به مایکروسافت سرفیس دئو بگیرد. بعلاوه این گوشی مجهز به حالت شب نیز است که تفاوت زیادی در محدوده دینامیکی و روشنایی تصاویر ایجاد می نماید. اما در رقابت با گوشی هایی نظیر ردمی نوت 10 پرو، پوکو X3 NFC و ریلمی 8 پرو از لحاظ دوربین شکست می خورد.
بنابراین اگر به عملکرد دوربین نسبت به پردازنده اهمیت بیشتری می دهید، این گوشی هوشمند نمی تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. پوکو X3 پرو از یک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی بهره می برد که عملکرد بسیار خوبی دارد. بعلاوه دوربین اصلی این گوشی امکان فیلم برداری 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار می دهد و عملکرد لرزش گیر دیجیتال آن نیز معمولی است.
مزایای پوکو X3 پرو: پردازنده و نرم افزار
اگرچه گوشی هوشمند شیائومی پوکو X3 پرو عملکرد خوبی در بخش دوربین نداشته، اما در بخش پردازنده و با تراشه اسنپدراگون 860 کوالکام این نقطه ضعف را به طور قابل توجهی پوشش داده است.
اسنپدراگون 860 کوالکام در واقع نسخه اورکلاک شده اسنپدراگون 855 است که سال گذشته روانه بازار شد. این تراشه قدرتمند با لیتوگرافی 7 نانومتری پیشرفته و از هشت هسته پردازشی بهره می برد که قدرتمندترین آن با فرکانس کاری 2.96 گیگاهرتزی به انجام فعالیت می پردازد. از پردازنده های هم رده این گوشی می توان به پردازنده اسنپدراگون 855 پلاس در گوشی هایی نظیر ایسوس راگ فون 2 و وان پلاس 7T اشاره نمود.
اگرچه گوشی های مذکور کمی قدیمی (سال 2019) هستند، اما چیپست های قدیمی تر اسنپدراگون سری 8 قدرت بیشتری از سری 7 به نمایش می گذارند. گوشی پوکو X3 پرو، ارزان قیمت ترین گوشی گیمنیگی است که می توانید در حال حاضر بخرید. این گوشی هوشمند سنگین ترین بازی های روز جهان را بدون هیچ لگ و باگی برای شما اجرا خواهد نمود و از این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد.
این گوشی هوشمند میان رده پیروز شد در بنچمارک Geekbench 5 امتیاز 2530 را کسب کند که نسبت به گوشی های با پردازنده اسنپدراگون 765G مانند وان پلاس نورد با امتیاز 1800 عملکرد بسیار بهتری دارد. به بیانی دیگر از لحاظ پردازنده، عملکرد این گوشی شیائومی با گوشی پرچم دار گلکسی S20 سامسونگ و وان پلاس 7T برابر است.
سیستم عامل اندروید 11 روی این گوشی هوشمند به صورت پیش فرض نصب شده که قابل ارتقاء به اندروید 12 نیز است. بعلاوه رابط کاربری MIUI 12.5 نیز روی این گوشی به خوبی اجرا شده و قابلیت های بسیار متنوعی را در اختیار کاربران قرار می دهد. پردازنده این گوشی هوشمند را 6 یا 8 گیگابایت حافظه رم و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی متناسب با احتیاج کاربران همراهی می نمایند. بعلاوه فضای ذخیره سازی این گوشی هوشمند را می توان با بهره گیری از کارت حافظه میکرو SD که به جای سیم کارت دوم قرار می گیرد، افزایش داد.
مزایای پوکو X3 پرو: باتری
گوشی شیائومی پوکو X3 پرو همچون پوکو X3 NFC از یک باتری با ظرفیت 5160 میلی آمپر ساعتی به عنوان منبع انرژی بهره می برد و طول عمر باتری آن نیز با وجود پردازنده قدرتمندتر بازهم چشمگیر است. تست های انجام شده نشان داده که این گوشی در حالت رفرش ریت 120 هرتزی و در استفاده تقریبا زیاد حدود 60 درصد انرژی مصرف می نماید و در سرانجام روز به درصد شارژ 40 می رسد.
بعلاوه در آزمایش دیگری که روی باتری این گوشی انجام شد پس از گشتن در شبکه های اجتماعی، انجام دادن بازی به مدت کوتاه و گوش دادن به موسیقی به مدت طولانی، این گوشی حدود 52 درصد شارژ مصرف کرد و در انتهای روز 48 درصد شارژ داشت. در اواسط روز دوم و پس از استفاده معمولی، پوکو X3 پرو احتیاج به شارژ پیدا کرد. با این تفاسیر می توان گفت که اگر از این گوشی استفاده های چندان سنگینی نکنید تا دو روز می تواند به شما شارژدهی ارائه دهد.
این موضوع اهمیت بسیار زیادی برای گیمرها دارد. آن ها با انجام یک ساعت بازی همچنان شارژ کافی برای استفاده روزمره را تا انتهای روز خواهند داشت و این بسیار عالی است. این گوشی سرعت شارژ خوبی نیز دارد و شارژر 33 واتی آن می تواند در مدت 30 دقیقه گوشی را از صفر به درصد شارژ 59 و در طی یک ساعت به طور کامل شارژ کند.
اگرچه سرعت شارژ این گوشی مانند گوشی وان پلاس 9 خیلی سریع نیست، اما با توجه به قیمت پایین تر و ظرفیت بالای خود باتری عملکرد درخشانی از خود به نمایش می گذارد. این گوشی بعلاوه از فناوری شارژ بی سیم پشتیبانی نمی نماید.
آیا خرید گوشی شیائومی پوکو X3 پرو منطقی است؟
پوکو X3 پرو شیائومی، یک گوشی هوشمند میان رده گیمینگ است که مزایایی نظیر پردازنده قدرتمند، باتری با ظرفیت بسیار بالا و سرعت شارژ مناسب، نمایشگر باکیفیت و پشتیبانی از رفرش ریت 120 هرتزی را با پرداخت هزینه ای بسیار مناسب به شما ارائه می دهد. در این کنار این مزایا باید به معایبی نظیر دوربین نه چندان راضی نماینده و طراحی ضخیم و سنگین آن اشاره کنیم که در مجموع می تواند برای کاربرانی که در پی یک گوشی گیمینگ ارزان قیمت با قابلیت های خوب هستند، گزینه خرید بسیار مناسبی باشد.
نقاط قوت شیائومی پوکو X3 پرو
- پردازنده عالی
- باتری با طول عمر بالا
- نمایشگر باکیفیت
- قیمت مناسب
نقاط ضعف شیائومی پوکو X3 پرو
- دوربین ضعیف
- وزن و ضخامت بسیار زیاد
- عدم پشتیبانی از 5G
سخن سرانجامی
در این مطلب به آنالیز مزایا و معایب یکی از پرفروش ترین گوشی های هوشمند میان رده موجود در فروشگاه وبلاگ ویکی یعنی گوشی شیائومی پوکو X3 پرو پرداختیم و آن را در بخش های مختلف مورد ارزیابی قرار دادیم تا اگر قصد خرید یک گوشی هوشمند گیمینگ ارزان برای انجام بازی و کارهای سنگین را دارید، این گوشی میان رده شیائومی را از فروشگاه آنلاین وبلاگ ویکی برای خرید خود در نظر بگیرید. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.
آیا شما هم خرید این گوشی هوشمند را به دیگران توصیه می کنید یا نظر دیگری دارید؟ به نظرتان گزینه های بهتری هم نسبت به این محصول در بازار هست؟ بی صبرانه منتظر خواندن نظرات شما در این رابطه هستیم.
گوشی موبایل شیائومی مدل POCO X3 Pro M2102J20SG NFC دو سیم کارت ظرفیت 256 گیگابایت و 8 گیگابایت رم
مشاهده کالا
منبع: دیجیکالا مگ