در راستا خودکفایی
به گزارش وبلاگ ویکی، رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله: درحال رسیدن به مرحله فراوری مازاد و صادرات دارو هستیم.

به گزارش گروه رسانه های وبلاگ ویکی، تحریم ها سرعت پیشرفت در صنعت داروسازی را بشدت افزایش داده تا جایی که هم اکنون داروهای گیاهی نیز در کشور فراوری می گردد و حتی فراوری مواد اولیه دارویی هم شروع شده است. تحریم های ظالمانه علیه کشورمان فرصتی شد تا ایران اسلامی همچنان جهت پیشرفت را با خوداتکایی در فراوری کالاهای استراتژیک برای قطع وابستگی در پیش گیرد، تا جایی که به گفته رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، اکنون علاوه بر فراوری انواع دارو و تجهیزات پزشکی در داخل کشور، خوشبختانه توان صادرات این کالاها را نیز داریم.
عبدالمجید چراغعلی درباره شرایط دارویی کشور و نیز اقدامات داروسازان داخلی توسط سپاه گفت: فراوری دارو و تجهیزات پزشکی در داخل از همان سال های اول دفاع مقدس مورد توجه نهاده شد و اقدامات لازم در این زمینه انجام شد، تا جایی که اکنون داروهای ساخته شده در داخل کشور دارای کیفیتی بسیار بالا و برخوردار از آخرین استانداردهای روز جهانست. این بدان معناست که در این شرایط تحریمی احتیاجی به واردات داروی خارجی و تجهیزات پزشکی جز در موارد بسیار اندک نداریم. وی صنعت داروسازی در ایران را صنعتی پیشرو معرفی کرد و گفت: 110 کارخانه داروساز با قدمتی چندین ساله در کشور مشغول فراوری انواع دارو هستند. علاوه بر این از سال 93 با تاسیس دانشکده داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، زمینه جذب دانشجویان در رشته داروسازی مهیا شده است.
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با بیان اینکه ظرفیت فراوری دارو در کشور بسیار بالاست و نباید نگران تحریم این کالا باشیم، گفت: آمریکا ایران را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نموده است اما از آنجایی که فراوری هر نوع دارویی در کشور امکان پذیر است، بنابراین تحریم دارو بی اثر است، چرا که داروهای فراوری شده در ایران با داروهای مشابه خارجی قدرت رقابت دارند.
وی به توان داروسازان داخلی در ساخت انواع دارو بویژه داروهای بیولوژیک (انواع آنتی بیوتیک ها) اشاره نمود و گفت: موفقیت داروسازان کشور در فراوری انواع دارو در داخل ستودنی است، چرا که در گذشته خیلی از احتیاجهای دارویی بویژه داروهای مورد استفاده توسط بیماران خاص- که قیمت بالایی نیز دارند- از خارج از کشور تامین می شد اما اکنون در این بخش خودکفا هستیم. به همت متخصصان داخلی در شرکت های دانش بنیان، فراوری انواع مواد اولیه تهیه دارو نیز در کشور انجام می گردد. این در حالی است که قبلا مواد اولیه برای فراوری دارو نیز از خارج وارد می شد.
ساخت داروهای گیاهی
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اضافه کرد: داروسازان کشورمان علاوه بر ساخت انواع داروهایی که در جهان فراوری می گردد، حتی برای فراوری داروهای گیاهی نیز وارد عمل شده اند تا احتیاج مردم به انواع دارو در داخل میسر و دسترسی آنها به این کالا آسان باشد. وی گفت: سرعت پیشرفت فراوری دارو و تجهیزات پزشکی در جهان بالاست، در چنین شرایطی ما نیز باید خود را در این بخش اگرچه محدودیت هایی نیز هست، روزآمد کنیم.
چراغعلی با بیان اینکه در راستای حفظ شرایط پایدار فراوری دارو در کشور، منابع لازم در اختیار داروسازان و فراوری نمایندگان تجهیزات پزشکی قرار می گیرد، توضیح داد: با وجود اینکه تحریم ها مشکلاتی را برای کشور ایجاد نموده است اما مجموعه وزارت بهداشت و دست اندرکاران مرتبط در کوششند مسئله ای سلامت مردم را تهدید نکند، بنابراین حمایت های لازم از صنعت داروسازی انجام می گردد.
مردم نگران تأمین دارو نباشند
موج تبدیل تهدید به فرصت در داروسازی به غیر از نهادهای غیردولتی به وزارت بهداشت هم رسیده است. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره گفت: وزارت بهداشت با همه شرایط سخت تحریم توانسته 5 درصد داروی وارداتی را از روش های مختلف تامین کند و 95 درصد دارو توسط شرکت های ایرانی فراوری می گردد؛ در نتیجه مردم نباید نگران تامین دارو باشند اما همیشه جای انتقاد از سیاست های نادرست آمریکا وجود دارد. حیدرعلی عابدی درباره تحریم دارو توسط آمریکا اضافه کرد: بخشی از موارد مطرح شده درباره تحریم دارو، سیاسی است و مصرف خارجی دارد. به طور مثال وقتی با رئیس سازمان جهانی بهداشت صحبت می کنیم، باید موضع گیری خارجی داشته باشیم و به سازمان جهانی بهداشت اعلام کنیم سلسله مراتب تهیه دارو دچار تحریم است. یعنی بانک ها اجازه کار کردن با بانک های سایر کشورها را برای مراودات اقتصادی ندارند. وی ادامه داد: از طرفی وزارت بهداشت ایران نیز دست و پا بسته نیست و روش های مختلفی برای تهیه دارو وجود دارد که نمی توان این جهتها را به صورت علنی اظهار داشت که بعد دشمنان کشور این جهتها را نیز مسدود نمایند. نماینده مردم در مجلس بیان نمود: همچنین 95 درصد داروهای مصرفی، فراوری شرکت های پرتوان داخلی است و نباید برای تهیه آن 5 درصد برای جامعه اضطراب بی مورد ایجاد کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو: تحریم های دارویی به فرصت تبدیل شد
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به رونمایی از 4 قلم داروی پروبیوتیک و 14 مولکول جدید دارویی گفت: تحریم های آمریکا طی سال های اخیر به فرصت تبدیل شده است. محمدرضا شانه ساز با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان شرح داد: خوشبختانه با برنامه ریزی های صورت گرفته مشاهده می کنیم که این تحریم های ظالمانه، فراورینمایندگان دارو و تجهیزات پزشکی را به سمت فراوری محصولات جدیدتر پیش برده است و انگیزه آنها افزایش یافته به طوری که طی روزهای گذشته شاهد رونمایی از 4 قلم داروی پروبیوتیک و 14 مولکول جدید دارویی بودیم. وی با بیان اینکه تعداد زیادی از کارخانه های دارویی و تجهیزات پزشکی محصولات جدیدی را برای رونمایی دارند، گفت: طی روزهای آینده نیز از این محصولات جدید رونمایی خواهد شد. شانه ساز با اشاره به تحریم های جدید خزانه داری آمریکا تاکید نمود: این هم یکی دیگر از حرکات زشت کشور آمریکا بود که مستقیماً سلامت مردم را هدف قرار داده است و تمام کوشش خود را به کار گرفته اند تا ارتباط بانک هایی را که با ما در ارتباط هستند، با ایران قطع نمایند اما به یاری خداوند ما این تحریم ها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد و تمام کوشش خود را برای فراوری محصولات جدید به کار خواهیم گرفت.
منبع : وطن امروز
بازگشت به صفحه رسانه ها
منبع: خبرگزاری تسنیم