این 4 عادت غذایی بدن شما را بعد از 30 سالگی از بین می برد
به گزارش وبلاگ ویکی، 30 سالگی می تواند زمانی برای شکوفایی باشد تا ادامه راه را قوی تر و با اعتماد به نفس بیشتری سپری کنید. اگرچه بسیاری از تغییرات بدن در دهه 40، 50 و 60 سالگی آغاز می شوند، اما باید بدانید 30 سالگی زمان مهمی برای آغاز عادات سالم و داشتن یک روتین مراقبتی، بخصوص در زمینه تغذیه است.
به گزارش وبلاگ ویکی، به گفته کارشناسان، در این دهه اگر حواستان به امور تغذیه ای خود نباشد، بعضی عادات غذایی قادرند بدن شما را فرسوده نمایند و از بین ببرند.
یکی از تصورات غلط و رایج این است که از 30 سالگی به بعد، متابولیسم بدن کند می گردد؛ که اینطور نیست. متابولیسم تا 60 سالگی مثل سابق است و کند نمی گردد. بعضی از تغییراتی که بعد از 30 سالگی تجربه می کنید عبارتند از: کاهش سلامت استخوان، تحلیل رفتن بافت عضلانی، افزایش چربی بدن و فشار خون بالا. شاید فکر کنید 30 سالگی برای بروز این تغییرات خیلی زود باشد، بنابراین سعی کنید عادات غذایی سالم را از همین الآن در روتین خود بگنجانید تا در سنین بالاتر بدن سالم تری داشته باشید.
برای حفظ و تقویت سلامت خود تا 30 سالگی و بعد از آن، این 4 عادت ناسالم را ترک کنید:
1) به مقدار کافی کلسیم و ویتامین D دریافت نمی کنید
مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین D می تواند تراکم استخوان را کاهش و خطر پوکی استخوان و شکستگی را افزایش دهد. به همین علت، مصرف غذاهای غنی از کلسیم (مانند محصولات لبنی و سبزیجات) و هم چنین دریافت نور کافی خورشید یا مصرف مکمل های ویتامین D بسیار مهم است. استخوان ها در دهه چهارم زندگی (30 سالگی) به مرور تراکم خود را از دست می دهند. برای کند کردن این فرآیند و حفظ استحکام استخوان ها می بایست از مواد مغذی، مانند کلسیم و ویتامین D، بهره ببرید که سلامت استخوان را تقویت می نمایند.
2) غذاهای مفید برای سلامت قلب و روده را نادیده می گیرید
از بین مواد مغذی خاصی که برای قلب مفید هستند، فیبر یکی از مهمترین آنهاست. این ماده می تواند کلسترول و فشار خون را کاهش دهد و به کنترل التهاب در بدن یاری کند. مصرف غلات کامل، چربی های مفید، میوه ها، سبزیجات و ماهی های چرب و نوشیدن آب کافی می تواند به سلامت قلب یاری کند. فیبر علاوه بر بهبود سلامت قلب، یک ماده مغذی حیاتی برای سلامت روده نیز به شمار می رود. نخوردن فیبر غذایی کافی در 30 سالگی، تأثیر منفی بر مسیرهای التهابی، هضم و خلق و خوی شما می گذارد. جو دوسر، موز، حبوبات و آجیل نیز گزینه های خوبی برای دریافت فیبر هستند.
3) بیش از حد قند و شکر مصرف می کنید
مصرف کربوهیدرات هایی با شاخص گلیسمی بالا در 30 سالگی باعث می گردد که سطح قند خون شما دائماً افزایش یابد که همین مسئله می تواند با ذخیره چربی اضافی همراه باشد. کربوهیدرات های با گلیسمی بالا شامل غذاهایی مانند نان سفید، محصولات غنی شده با شکر تصفیه شده، شیرینی ها و غلات قندی هستند.
در مقابل، مصرف کربوهیدرات هایی با شاخص گلیسمی پایین و هم چنین انتخاب کربوهیدرات هایی که حاوی نوع خاصی از پری بیوتیک، به نام نشاسته مقاوم، هستند، می تواند به تنظیم بهتر سطح قند خون یاری نموده و سلول ها را وادار کند تا به انسولین واکنش بیشتری نشان دهند. همه اینها در کنار هم، حتی با افزایش سن، می توانند علاوه بر حفظ سلامت بدن، از اثرات متابولیکی منفی جلوگیری نمایند.
برنج قهوه ای، جو دو سر و سبزیجات جزو غذاهای با شاخص گلیسمی پایین هستند.
مواد غذایی دارای نشاسته مقاوم نیز عبارتند از: لوبیا، حبوبات، غلات کامل، سیب زمینی و موز.
4) پروتئین کافی دریافت نمی کنید
اگر می خواهید متابولیسم خود را فعال نگه دارید و از تحلیل رفتن توده عضلانی بدن جلوگیری کنید، مصرف پروتئین لازم است. ماست یونانی، حبوبات، تخم مرغ، پنیر، ماهی، گوشت های بدون چربی و مرغ منابع غنی پروتئین هستند.
منبع: همشهری آنلاین