آشنایی با عوارض جانبی شوینده های شیمیایی

به گزارش وبلاگ ویکی، بی شک انواع محلول های شوینده خاصیت ضد عفونی کننده دارند اما استفاده از آنها در درازمدت عوارض جانبی منفی و بالقوه خطرناک دارد.این محلول ها به شدت قادر به تحریک چشم، پوست و دستگاه تنفسی هستند و گازهای حاصل از آنها به راحتی استنشاق می گردد.

آشنایی با عوارض جانبی شوینده های شیمیایی

به گزارش وبلاگ ویکی، این استنشاق منجر به وخامت ریه ها، و زخم شدن مجاری تنفسی می گردد. ممکن است این عوارض جانبی بالافاصله بعد از قرار دریافت در معرض سفید کننده ها رخ ندهد اما در درازمدت مطمئنا خود را نشان خواهد داد:

فرمالدئید: شکی نیست که فرمالدئید یکی از خطرناک ترین مواد شیمیایی است که در خانه شما وجود دارد. این تحقیقات نشان داده که قرار دریافت مردان در معرض این ماده شیمیایی برای دوره ای طولانی چه بسا به باروری آنها زیان می رساند و شانس فراوری مثل آنها را کاهش می دهد.

بوراکس: بوراکس در محصولات متنوع لباسشویی و تمیز کننده خانگی بکار می رود. بعضی مطالعات نشان داده که قرار دریافت طولانی مدت در معرض این ماده شیمیایی منجر به کاهش باروری هم در مردان و هم در زنان می گردد.

سفید کننده ها: یکی از رایج ترین محصولات مورد استفاده در تمام دنیا است و می تواند منجر به بروز بسیاری از مسائل سلامتی گردد. قرار دریافت در معرض سفید کننده ها برای طولانی مدت می تواند علاوه بر مسمومیت های شدید، منجر به بروز آسم و ذات الریه، سوزش چشم، درد قفسه سینه و سوزش پوست گردد.

آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا و سازمان غذا و داروی این کشور اکیدا هشدار داده که این محصولات باید دور از دسترس بچه ها قرار داده گردد.

اگر با مواد سفیدکننده جایی را تمیز می کنید، ترتیبی دهید که تهویه کامل در آن محل برقرار باشد. پنجره را باز کنید یا هواکش را به کار بیندازید.

خوشبوکننده ها: عطرهای مصنوعی حاوی مواد محرک و آلرژن ها هستند و مسائلی از قبیل خس خس سینه، دیگر مسائل تنفسی و سوزش پوست را به همراه دارند. واکنش به این نوع خوشبوکننده ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

آمونیاک: شناخته شده ترین ماده برای پاک کردن سطوح پنجره ها و آینه است. آمونیاک مهم ترین ترکیب هیدروژنه ازت است و در طبیعت از تجزیه مواد آلی ازت دار به دست می آید. آمونیاک گازی است بی رنگ، با مزه فوق العاده تند و زننده که اشک آور و خفه کننده است.

گاز آمونیاک از هوا سبک تر است و به سهولت به مایع تبدیل می گردد. آمونیاک سبب تحریک دستگاه تنفسی، پوست و چشم می گردد و مواجهه با حجم زیاد این گاز برای بدن انسان بسیار خطرناک است زیرا این گاز با آسیب رساندن به شش ها می تواند سبب مرگ فرد گردد.

ترکیبات چهارتایی آمونیوم: این ترکیبات مواد شیمیایی هستند که پتانسیل تشدید آسم را در افراد مبتلا دارند و حتی باعث افزایش خطر ابتلا به آسم در افراد سالم می شوند.

اتانول آمین: مونو اتانول آمین در صورت تماس با چشم می تواند سبب تحریک شدید با علائم مشخصه قرمزی، ورم و سوختگی شیمیایی در چشم گردد. مایع رقیق تر این ماده می تواند سبب آسیب قرنیه گردد. در صدمات شدید نابینایی اتفاق می افتد.

غلظت پایین بخار این ماده باعث اختلال در دید می گردد که به آن مه آبی یا هاله دید می گویند. تماس مونو اتانول آمین با پوست می تواند منجر به این مسائل گردد: ناراحتی و درد در موضع آلوده شده، قرمزی بسیار شدید، ورم همراه با سوختگی های شیمیایی، تاول و همچنین آسیب های بافتی. مونو اتانول آمین از راه گوارشی سمیت بسیار کمی دارد، اما می تواند سبب تحریکات شدید، سوختگی دهان، گلو، مری و شکم همراه با درد سینه و شکم، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، تشنگی، ضعف و غش کردن گردد.

همچنین می تواند حالتی شبیه شوک، افتادن فشار خون، ضربان نبض کند، بیهوشی و کما را به همراه داشته باشد. مونو اتانول آمین قابل احتراق بوده و در بالاتر از 85 درجه سانتیگراد می تواند با هوا مخلوط قابل انفجاری را تشکیل دهد.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

به "آشنایی با عوارض جانبی شوینده های شیمیایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با عوارض جانبی شوینده های شیمیایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید