چرا خوردن حشرات در جهان رونق گرفته است؟
به گزارش وبلاگ ویکی، بسیاری از ما حتی از تصورِ خوردن حشرات وحشت می کنیم، اما در عین حال دلایلی وجود دارد که باعث شده اکنون بسیاری از فرهنگ های سراسر جهان به خوردن حشرات روی بیاورند.
وبلاگ ویکی | تغذیه و پرورشِ حشرات خوردنی به طور کلی مقرون به صرفه است و به فضای بسیار کمی احتیاج دارد و درنتیجه آن ها را نسبت به منابع دیگر پروتئین از قبیل گوشت گاو، مرغ و حتی محصولات سویا به جایگزینِ سازگارتری با محیط زیست تبدیل می نماید.
به گزارش وبلاگ ویکی ، حشرات منبعی غنی از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و چربی ها هستند و در صورتی که استخوان بندی بیرونی آن ها مصرف گردد منبع خوبی از فیبر به حساب می آیند. حدود 2 میلیارد نفر در سراسر دنیا هم اکنون حشرات را به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه شان مصرف می نمایند و این گرایش در آمریکایی جنوبی، آسیا و آفریقا محبوبیت یافته است. البته آلرژی هایی نیز از خوردن حشرات ممکن است ایجاد گردد که با آلرژی های غذا های دریایی و کنه های گرد و غبار مشابهت هایی دارد.
محتوای پروتئینِ حشرات 40 درصد تا 75 درصدِ کل وزنِ خشک است که در قیاس با ماهی های سرشار از پروتئین نظیر تن (30 درصد) و سینه مرغ (21 درصد) بسیار زیاد است. پروتئین حشرات غلظت بالایی از اسید های آمینه ضروری (46 درصد تا 96 درصد) و نرخ بالایی از قابلیتِ هضم (77 درصد تا 98 درصد) دارد.
شایان ذکر است که محصولات حشرات هم اکنون در بسیاری از غذا هایی که در غرب مصرف می گردد وجود دارند. کشینل (Cochineal) یا قرمزدانه مکزیکی حشره ای است که از بدن آن ماده رنگ زایی به همین نام استخراج می گردد. رنگ قرمزدانه مکزیکی به وسیله FDA بی خطر تشخیص داده شده است و در صنایع غذایی کاربرد دارد.
وقتی از دکتر بیرگیت رامپولد، دستیار تحقیق در دپارتمان آموزش تغذیه پایدار و علوم غذایی از دانشگاه فنی برلین پرسیدیم برترین حشره برای مصرف چه حشره ای است در پاسخ گفت: از نظر مالی، برترین حشره، حشره ای است که بتوان آن را به صورت پایدار روی ضایعات استفاده نشده آلی (که به فضا، انرژی و آب کم احتیاج دارند) پرورش داد، حشره ای است که در برابر بیماری های حشرات، دما و سایر استرس ها مقاوم باشد؛ پرورش، برداشت، پردازش و نگهداری آن آسان باشد، مغذی باشد (این مورد بسیار به خوراکی که حشره می خورد بستگی دارد) و مصرف نمایندۀ انسانی یا حیوانی آن را به عنوان غذا بپذیرد.
رامپولد می افزاید: میلیون ها گونه حشره وجود دارند و تقریباً 2100 گونه حشره خوراکی در منابع گزارش شده اند. طبق آخرین یافته ها مگس سیاه سرباز یکی از برترین گونه ها به عنوان خوراک برای کشت آبی و احشام است.
اما حشرات غیر از استفاده به عنوان غذای انسان می توانند کاربردهای دیگری هم داشته باشند و اجزای مفیدی از زنجیره تامین مواد غذایی به روش های دیگر باشند. حشرات می توانند در تغییر کاربریِ ضایعات مواد غذایی مفید باشند چرا که می توان از حشراتی که این ضایعات را مصرف می نمایند به عنوان خوراکِ حیوانات و کود استفاده کرد. چرخه حیاتِ کوتاهِ بیشتر حشرات خوراکی به این معنا است که آن ها به سرعت بالغ و وارد زنجیره عرضه می شوند در حالیکه بالغ شدنِ بعضی حیوانات مانند گاو گوشتی زمان بر است.
رامپولد می افزاید: حشرات در مقایسه با دام های معمولی به طور کلی کارایی تبدیل غذایی بالاتری دارند به عبارت دیگر، آن ها برای فراوری 1 کیلوگرم زیست توده به مقدار خوراک کمتری احتیاج دارند، باروری بالاتری دارند (مثلاً جیرجیرک خانگی در بازه زمانی حدوداً یک ماه بیش از 1500 تخم می گذارد)، اغلب همه چیزخوار هستند و می توان آن ها را روی ضایعات آلی پرورش داد، مغذی هستند و در فرایند پرورش فضای کمتری را اشغال می نمایند. در آخر در فراوری آن ها در قیاس با احشام گاز های گلخانه ای کمتری فراوری می گردد.
منبع: livescience
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: فرادید