بازیابی لبخند ازدست رفته با برترین روش جایگزین کردن دندان ناسالم ، آشنایی با مراحل جراحی ایمپلنت
به گزارش وبلاگ ویکی، اگر دندان خود را به علت تصادف، ضربه شدید، کشیدن دندان یا به هر علت دیگری از دست داده اید؛ به گونه ای که ریشه آن دیگر قابل درمان نیست می توانید با جراحی ایمپلنت دندان به عنوان یکی از روش های کاشت دندان، لبخند از دست رفته و دندان خود را به دست آورید.
وبلاگ ویکی -یکتافراهانی: ایمپلنت دندان شامل جایگزینی دندان کشیده شده با یک گل میخ یا پایه فلزی است که دقیقاً به استخوان پیچ می گردد تا به عنوان لنگر روی تاج یا پروتز کاذب عمل کند چون در غیر این صورت، چیزی برای نگه داشتن آن درست در حفره دندان از دست رفته شما نخواهد داشت.
دندان مصنوعی، پروتز یا تاج، درست در بالای گل میخ وصل و باعث می گردد دندان های تازه شما مانند دندان های واقعی به نظر برسند و مانند آنها عمل نمایند. در واقع می توان گفت این برترین جایگزین برای بریج دندانی است که به خوبی در دهان جا نمی شوند یا پروتزهایی که احتمال دارند بیفتند؛ چون به طور دائم به لثه و دهان چسبانده نمی شوند.
وقتی دندان اصلی از بین می رود
دکتر رعنا شجاعی، جراح - دندانپزشکدرباره ایمپلنت می گوید برترین زمانی که ایمپلنت باید انجام گردد و به طور کلی بیمار باید تحت چنین درمانی قرار بگیرد زمانی است که فرد احتیاج به دندان جایگرین خود دارد.
درواقع این روش برترین گزینه و جایگزین برای دندان از دست رفته است. به این دلیل که آسیبی به دندان های کناری وارد نمی آورد و دندان دقیق در هما ن ناحیه ای که یک دندان از دست رفته جایگزین خواهد شد.
برترین جایگزین برای دندان آسیب دیده
به گفته این دندانپزشک، روش های دیگری هم مانند پل زدن در این خصوص دارد. اما چون دندان های کناری، تراش می خورند مناسب به نظر نمی رسند. بعلاوه دندان های متحرک با توجه به اینکه باید شب ها از دهان خارج شوند، هر کدام مسائل خود را دارند و نارضایتی هایی در خصوص آنها برای بیمار وجود دارد؛ به خصوص اگر قرارباشد دندان های کناری تراش بخورند و از آنها استفاده کنیم.
اما ایمپلنت روشی است که کاری به دندان های دیگر ندارد. به این ترتیب برترین روش در این خصوص به شمار میرود.
مراحل انجام ایمپلنت
به گفته این دندانپزشک، فرآیند کاشت ایمپلنت دندان شامل مراحل مختلفی از جمله برداشتن دندان آسیب دیده، آماده سازی استخوان فک (پیوند) در صورت احتیاج، کاشت ایمپلنت دندان، رشد و بهبود استخوان و قرار دادن تکیه گاهاست.
به این ترتیب وقتی بیمار دندان آسیب دیده را کشید زمان مراجعه برای انجام ایمپلنت به او اطلاع داده می گردد. بعلاوه معمولاً سه تا شش ماه بعد از کشیدن دندان باید یک عکس سیتی اسکن بگیرد که به آن اسکن CBCT گفته می گردد که در واقع نوعی عکس رادیولوژی دندان به شمار میرود.
در این عکس، ضخامت استخوان در سه بعد معین می گردد که بر اساس آن، جراحی ایمپلنت انجام می گردد. توجه داشته باشیم بعد از کشیدن دندان هرچقدر زمان بگذرد احتمال اینکه بیمار با تحلیل استخوان روبرو گردد و احتیاج به پیوند استخوان پیدا کند بیشتر خواهد شد و این موضوع باعث می گردد گاهی نتیجه کار به مقدار کافی مطلوب نباشد.
دلایل هزینه بالای عمل ایمپلنت
دکتر شجاعی در خصوص هزینه بالای عمل ایمپلنت می گوید به طور کلی هزینه انجام این جراحی بالاست چون ایمپلنت در واقع قطعه ای است که از یک فیکسچر هم در آن استفاده می گردد که از فلز تایتانیوم است که قرار است جایگزین ریشه از دست رفته گردد. تمام این مراحل به طور دقیق هندسی و طراحی و در نهایت ساخته می شوند.
ضمن اینکه به این مقدار فرایند جراحی هم اضافه خواهد شد. بعلاوه باید یک تاج دندان پروتزی هم روی آن گذاشته گردد که همه این مراحل هزینه بر خواهد بود چون قرار است جایگرین دندان اصلی گردد.
مراحل انجام ایمپلنت سخت و دردناک نیست
به گفته این دندانپزشک، اغلب افراد از انجام این عمل احساس ترس و نگرانی دارند؛ در صورتی که اگر همه مراحل آن اصولی و حرفه ای کار گردد اصلاً جراحی دردناک و نگران نماینده ای نیست و بیمار هم هنگام جراحی چیزی احساس نمی کند. فقط ممکن است بعد از روز اول جراحی درد خیلی خفیفی داشته باشد؛ در حدی که با مسکن های معمولی قابل تحمل است و بر خلاف تصور به گونه ای نیست که بیمار چند روز درد داشته باشد.
منبع: همشهری آنلاین