همه چیز درباره قوانین بیلیارد و آموزش انواع مختلف این بازی پرطرفدار

به گزارش وبلاگ ویکی، در گذشته های بسیار دور انجام بازی بیلیارد یکی از لذت بخش ترین کارهایی بوده است که اشرافیان اروپایی می توانستند در فصل های سرد سال خودشان را با آن سرگرم کنند. این بازی با گذشت زمان توانسته به رشته های مختلفی تقسیم شود و افراد زیادی را جذب خود کند. به طوری که در حال حاضر، جزو آن دسته از بازی هایی است که هر ساله مسابقات جهانی زیادی برای آن برگزار می شود. با این وجود، حتی اگر در این بازی حرفه ای هم نباشید، دانستن قوانین بیلیارد برای انجام دادن آن مهم و ضروری است.

همه چیز درباره قوانین بیلیارد و آموزش انواع مختلف این بازی پرطرفدار

قوانین بیلیارد می توانند در عین سادگی کمی گیج کننده و مبهم به نظر برسند. به همین دلیل است که می خواهیم در این مطلب از وبلاگ ویکی ، به سراغ آموزش قوانین بیلیارد به زبان ساده و به صورت گام به گام برویم. با ما همراه باشید.

بیلیارد چیست؟

به طور کلی، به بازی های مختلفی که روی یک میز مستطیل شکل با تعداد تعیینی از توپ های کوچک و چوب بلندی به نام کیو (Cue) انجام می گردد بیلیارد می گوییم. معمولا باشگا ه ها، گروه ها و کشورهای مختلف به روش های مخصوص خودشان این بازی را انجام می دهند؛ اما بعضی از این روش ها، مانند ایت بال و اسنوکر، توانسته اند بین مردم سراسر دنیا محبوبیت پیدا کنند و حتی وارد مسابقات دنیای شوند.

تاریخچه اختراع این بازی به بسیاری از کشورها از جمله فرانسه، انگلیس، چین، اسپانیا و ایتالیا نسبت داده شده است؛ اما از آنجایی که اطلاعات زیادی درباره منشاء به وجود آمدن بیلیارد نداریم نمی توانیم برای موضوع این تصمیم گیری کنیم. این بازی که در ابتدا شباهت زیادی به بازی کروکت داشته، در طول قرن هجدهم تغییرات زیادی پیدا کرده است. به طور کلی گفته می گردد که، بیلیارد با الهام از بازی های دیگری که حرکت دادن توپ در آن ها یکی از وظایف کلیدی بازیکنان به شمار می آمده، پیشرفته است.

نام بیلیارد از کلمه فرانسوی بیلارت (billart) به معنای چوب محکم و مقاوم گرفته شده است. در اوایل دهه 1800، مردم این بازی را با نام بیلیارد اشراف زادگان می شناختند؛ به همین دلیل است که بیشتر اطلاعات ما در رابطه با این بازی به زمانی که از طریق طبقه مرفه جامعه انجام می شد، باز می گردد.

شما برای انجام بازی بیلیارد به تجهیزات اولیه آن یعنی میز مخصوص، توپ و چوب نشانه نیاز دارید. روی میز بیلیارد با پارچه های بادوامی چون نمد پوشانده می گردد و طول و عرض آن می تواند با توجه به نوع بازی مورد نظر شما متفاوت باشد. علاوه بر این در هنگام خرید توپ باید به نوع بازی بیلیاردی که می خواهید به انجام آن بپردازید هم توجه کنید.

اصطلاحات مرتبط با قوانین بیلیارد

برای درک بهتر قوانین بیلیارد بهتر است با اصطلاحات مربوط به این بازی پرطرفدار آشنا شوید. این کار باعث می گردد که در هنگام بازی با افراد دیگر و البته اطلاع پیدا کردن از قیمت و خرید چوب بیلیارد لیدسوپر، حرفه ای تر به نظر برسید.

  • کیو (Cue): به چوبی که بازیکنان از آن برای ضربه زدن به توپ استفاده می کنند، کیو گفته می گردد.
  • کیوبال یا توپ سفید (Cue Ball): همانطور که می دانید در بیلیارد چندین نوع توپ مختلف داریم که مهم ترین آن ها کیوبال یا توپ سفید است و بازیکنان از آن برای ضربه زدن به توپ های دیگر استفاده می کنند.
  • سوراخ، حفره یا پاکت (Pocket): میز های بیلیارد دارای 6 حفره یا سوراخ هستند که بسیاری از افراد در بیشتر مواقع آن ها را با نام پاکت صدا می زنند.
  • پاکت کردن (Pocketing A Ball): به عملی که در طی آن توپ را به داخل هر یک از پاکت های روی میز می اندازیم، پاکت کردن گفته می گردد.
  • شار: برای توپ های رنگی که در طول بازی باید آن ها را پاکت کنیم از این کلمه روسی استفاده می کنیم. این عبارت در میان ایرانیان بیشتر بکار برده می گردد.
  • رک (Rack): به مثلثی که در هنگام شروع بازی توپ ها را در آن قرار می دهند، اصطلاحا رک گفته می گردد. البته رک مدل های مختلفی دارد و شکل مثلثی تنها یکی از این مدل ها است.
  • شکستن (Break): اگر در هنگام شروع بازی با ضربه اول خود توپ های رنگی را پخش می کنید، در واقع عمل شکستن را انجام داده اید.
  • دابل کیس (Double Kiss): به اتفاقی که در طی آن کیوبال پس از یک بار برخورد کردن با توپ هدف دوباره به آن ضربه بزند، دابل کیس گفته می گردد.
  • دوبل (Double): اگر به دلیل غیرقابل دسترس بودن موقعیت توپ هدف برای پاکت کردن آن از دیواره های میز استفاده کنید، در واقع دوبل کرده اید.
  • شارون: به عملی که در طی آن برای پاکت کردن یک شار از یک شار دیگر استفاده می گردد، شارون می گوییم.

خط یک چهارم بیلیارد چیست؟

به طور کلی، میز بیلیارد را از طول آن می توانید به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. خطی که در قسمت پایینی میز واقع شده است و توپ ها را درست در مرکز آن قرار می دهید، خط یک چهارم یا Foot String نامیده می گردد؛ نقطه فوت اسپات (Foot Spot) هم دقیقا در مرکز این خط واقع شده است. خطی که در بالای میز قرار گرفته و توپ را در پشت آن قرار می دهید خط شروع یا Head String نام دارد. درست در وسط این خط نقطه ای به نام هِد اسپات (Head Spot) واقع شده است که در بعضی از بازی های بیلیارد از آن استفاده می گردد.

انواع بازی های بیلیارد

به طور کلی انواع مختلفی از بازی های بیلیارد وجود دارند که شما با توجه به علاقه شخصی خود می توانید به انجام آن ها بپردازید. در زیر، مهم ترین و البته شناخته شده ترین دسته بندی بازی های بیلیارد را برای شما آورده ایم که خوب است برای حرفه ای تر شدن آن ها را به خاطر بسپارید.

  • پاکت بیلیارد: این نوع بیلیارد که با 15 شار انجام می گردد، زیر مجموعه های بسیار زیادی دارد که معروف ترین آن ها ایت بال (8 Ball) است.
  • بیلیارد اسنوکر (Snooker): قوانین، نحوه انجام و حتی تعداد توپ های این نوع بازی بیلیارد نسبت به بازی های دیگر فرق دارد. حتی میزی که این بازی روی آن انجام می گردد هم متفاوت به نظر می رسد و به همین دلیل برای انجام آن، شما باید به سراغ اطلاع پیدا کردن از بروید.
  • کاروم بیلیارد (Carom): این نوع بیلیارد که با نام بیلیارد فرانسوی معروف است روی یک میز بدون پاکت انجام می گردد و هدف شما در آن رد کردن یک توپ سفید از میان دو توپ دیگر است.

از آنجایی که صحبت درباره قوانین همه این بازی ها امکان پذیر نیست، در این مقاله تنها به معرفی قوانین بیلیارد اسنوکر، ایت بال و ناین بال می پردازیم.

قوانین پاکت بیلیارد

هر یک از بازی های زیرمجموعه پاکت بیلیارد قوانین مخصوص به خودشان را دارند و البته افراد می توانند با توجه به شرایط و ترجیحات شخصی خود، این قوانین را تغییر دهند. با این وجود، در زیر محبوب ترین سبک های بازی کردن ایت بال و ناین بال را که همگی نوعی پاکت بیلیارد هستند به شما معرفی خواهیم کرد.

قوانین بیلیارد ایت بال

یکی از محبوب ترین بازی هایی که می توان با استفاده از میز بیلیارد و تجهیزات آن انجام داد، ایت بال (8 Ball) است. این بازی آنقدر معروف است که حتی افرادی که با بیلیارد آشنایی ندارند هم آن را می شناسند و حداقل یک بار نام آن به گوششان خورده است.

بازی بیلیارد ایت بال روی یک میز 6 حفره ای با 15 توپ هدف، یک توپ سفید و البته کیو یا همان چوب بیلیارد انجام می گردد. شما روی هر یک از توپ های رنگی یک شماره می بینید؛ توپ های شماره 1 تا 7 تک رنگ و توپ های شماره 9 تا 15 دو رنگ هستند. اگر برای شما هم سوال پیش آمده که چرا نام این بازی ایت بال است باید بگوییم که این موضوع با اهمیت بالای توپ شماره 8 در بازی ایت بال رابطه مستقیم دارد.

پیش از شروع بازی شما باید همه 15 توپ رنگی را در پایین میز، با استفاده از رک به شکل یک مثلث در بیاورید. برای پیدا کردن محل قرارگیری رک، ابتدا طول میز را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و سپس رک را درست در وسط خط یک چهارم قرار دهید. نکته مهمی که باید حتما آن را رعایت کنید، قرار دادن توپ شماره 8 یا همان مشکی دقیقا در وسط مثلث است. برای بقیه توپ ها هم بهتر است به صورت یکی در میان عمل کنید؛ یعنی یک توپ تک رنگ و سپس یک توپ دو رنگ را پشت سر هم قرار دهید.

پس از به اتمام رسیدن چیدمان توپ ها باید به سراغ عمل شکستن یا پخش کردن توپ ها بروید. در این مرحله بازیکنان باید از بین خودشان یک نفر را برای شکستن توپ ها انتخاب کنند. برای این کار می توانید به سراغ قرعه کشی کردن هم بروید.

در اینجا، بازیکن انتخاب شده با ضربه زدن به توپ سفید دو هدف را دنبال می کند؛ اولین هدف وارد کردن یک توپ از دو گروه به درون پاکت است و دومین هدف هم برخورد حداقل 4 توپ به کناره های میز است. اگر توانستید یک توپ را پاکت کنید از اینجای کار به بعد باید توپ های هم گروه آن توپ را وارد پاکت های روی میز نمایید. یعنی اگر یک توپ تک رنگ را وارد پاکت کرده باشید، در طول بازی هم فقط باید به توپ های تک رنگ ضربه بزنید و بالعکس.

اگر از هر گروه یک توپ را وارد پاکت ها کرده باشید، می توانید هر گروهی که خواستید را انتخاب کنید. در این صورت بازی تا وقتی که در پاکت کردن توپ بعدی شکست بخورید در اختیار شما خواهد بود.

اگر بازیکن نتواند هیچ یک از دو هدف تعیین شده را انجام دهد در واقع مرتکب خطا شده است و بازیکن دیگر باید برای ادامه بازی از بین گزینه های زیر یک مورد را انتخاب کند:

  1. توپ ها را از اول بچیند و ضربه اول را خودش بزند.
  2. بازی را ادامه دهد و هر توپی را از هر گروهی که می خواهد وارد پاکت ها کند.

یک موقعیت دیگر هم ممکن است به وجود بیاید که در آن بازیکن در طی اولین ضربه خود اشتباها توپ سفید یا همان کیوبال را وارد پاکت ها کند. در این صورت:

  1. تمام توپ هایی که وارد پاکت ها شده اند همان جا باقی می مانند.
  2. از آنجایی که این ضربه در واقع یک نوع خطا محسوب می گردد، بازی از طریق بازیکن حریف ادامه پیدا می کند.
  3. میز آزاد می گردد و بازیکن حریف می تواند هر توپی را که می خواهد به عنوان توپ هدف خود در نظر بگیرد.

اگر بازیکن در اولین ضربه خود برای شکستن چیدمان توپ ها یک توپ را از میز بیرون بیاندازد، دو راه دارد:

  1. به بازی ادامه دهد و ضربه دوم را بزند.
  2. توپ سفید یا همان کیو بال را بردارد و درست روی نقطه هِد اسپات قرار دهد و اولین ضربه را دوباره بزند. لازم به ذکر است که بازیکن اجازه پاکت کردن توپ های پشت این نقطه را ندارد.

اگر بازیکن مسئول انجام عمل شکستن، توپ شماره 8 را وارد پاکت کند آن وقت دو حالت به وجود می آید:

  1. بازیکن می تواند توپ را به روی میز بازگرداند و بازی را ادامه دهد.
  2. بازیکن می تواند بازی را دوباره و از اول شروع کند.

در ادامه بازی ایت بال، بازیکنان باید سعی کنند توپ های گروه خود را به ترتیب شماره وارد پاکت ها کنند و در آخر هر فردی که بتواند زودتر توپ شماره 8 را پاکت کند برنده است. برای جلوگیری از تقلب، هر فرد باید توپ هدف خود و پاکتی که می خواهد توپ را وارد آن کند، به حریف خود اعلام نماید؛ برای مثال بگوید توپ شماره 4 به وسط میز. این کار را حتی برای ضربات ترکیبی هم انجام دهید و شماره توپ هایی که می خواهید پاکت کنید را بگویید.

اگر در هنگام بازی کردن اشتباها کیو بال را وارد پاکت ها کنید، آن وقت نوبت به حریفتان می رسد و او می تواند توپ را هر کجایی از روی میز که می خواهد قرار دهد و بازی کند. در طی بازی تنها اتفاقات زیر هستند که می توانند باعث باخت شما شوند:

  • اگر در حین بازی اشتباها توپ شماره 8 را به بیرون میز بیاندازید، بازی را می بازید.
  • اگر توپ شماره 8 را پیش از بقیه توپ های خود پاکت کنید، بازی را می بازید.
  • اگر توپ شماره 8 را وارد پاکتی که اعلام کرده اید، نکنید بازی را می بازید.

قوانین بیلیارد ناین بال

بازی ناین بال (9 Ball) یکی دیگر از بازی های پاکت بیلیارد است که به دلیل سریع تر انجام شدن و البته چالش برانگیز بودن، در میان مردم، به ویژه آمریکایی ها، از محبوبیت بالایی برخوردار است. این بازی روی یک میز 6 حفره ای و با استفاده از 9 توپ رنگی انجام می گردد.

این بازی معمولا از طریق دو نفر انجام می گردد و بازیکنان باید سعی کنند در طی آن توپ شماره 9 را زودتر از حریف خود وارد پاکت ها کنند. برای وارد کردن یک توپ به حفره ها، کیو بال باید ابتدا به یک توپ با شماره پایین تر برخورد کند و سپس به توپی که دارای شماره بیشتری است، برسد. این یعنی قانون وارد کردن توپ ها به پاکت براساس شماره آن ها در این بازی وجود ندارد و شما هر زمان که خواستید می توانید توپ شماره 9 را به صورت قانونی وارد پاکت ها کنید.

ابتدا باید توپ ها را با استفاده از یک رک لوزی شکل روی میز مرتب کنید. اگر به این مدل از رک دسترسی نداشتید می توانید با استفاده از یک رک مثلثی و به صورت دستی توپ ها را در کنار هم بگذارید. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که، توپ شماره 9 باید دقیقا در وسط لوزی و توپ شماره 1 باید در راس بالایی آن قرار بگیرد.

برای تصمیم گیری درباره فردی که عمل شکستن را انجام می دهد، روش های زیادی وجود دارد که یکی از آن ها قرعه کشی با استفاده از یک سکه است. بازیکن انتخاب شده می تواند توپ سفید یا همان کیو بال را در هر نقطه از پشت خط شروع (Head String) قرار دهد و ضربه بزند. هدف بازیکن از شکستن این است که، یک توپ را وارد پاکت ها کند یا باعث برخورد 4 توپ به کناره های میز گردد.

  • اگر بازیکن نتواند هیچ یک از هدف های تعیین شده را به انجام برساند، باید توپ ها را دوباره جمع کند و دوباره عمل شکستن را انجام دهد.
  • اگر بازیکن اشتباها کیو بال را وارد پاکت کند ، باید توپ ها را دوباره جمع کنید اما این بار بازیکن دیگر باید عمل شکستن را انجام دهد.
  • اگر بازیکن بتواند در طی همان ضربه اول توپ شماره 9 را وارد پاکت کند، بلافاصله بازی را می برد.

اگر می خواهید موقعیت کیو بال را تغییر دهید می توانید به صورت قانونی و با استفاده از ضربه Push-Out این کار را به انجام برسانید. بازیکن شروع کننده می تواند بلافاصله پس از یک شکستن پیروز، این ضربه را انتخاب کند. در طی این ضربه، بازیکن می تواند بدون نشانه گیری توپ ها، کیو بال را به یک جایگاه دیگر که مناسب تر به نظر می رسد، انتقال دهد. پس از انجام ضربه Push-Out، بازیکن حریف می تواند از بین دو گزینه زیر یک گزینه را انتخاب کند:

  1. از همان موقعیت نو توپ کیو بال استفاده کند و بازی را ادامه دهد.
  2. می تواند نوبت خود را بگذراند و توپ را به بازیکن دیگر بسپارد.

بازیکن شروع کننده تنها زمانی می تواند از ضربه Push-Out استفاده کند که پیروز به وارد کردن یک توپ به داخل پاکت ها شده باشد. در غیر این صورت بازیکن حریف می تواند از این ضربه استفاده کند.

  • اگر توپی در حین انجام ضربه Push-Out وارد پاکت ها گردد، تا آخر بازی بیرون می ماند. تنها توپی که در این موقعیت برای آن استثنا قائل می شویم، توپ شماره 9 است. شما باید این توپ را درست در نقطه فوت اسپات یا در نزدیک ترین موقعیت به آن قرار دهید.
  • وجود ضربه Push-Out در بازی های محبت آمیز اختیاری است؛ اما بودن آن به بازیکنان این اجازه را می دهد که پس از انجام عمل شکستن روی بازی خود کنترل بیشتری داشته باشند.

وقتی وارد روند عادی بازی شدید، تنها یک قانون مهم وجود دارد که باید حتما از آن تبعیت کنید. هر بار که با چوب بیلیارد خود به کیو بال ضربه می زنید باید حواستان باشد که این توپ پیش از برخورد با توپ هدف به یک توپ که از آن شماره پایین تری دارد، برخورد کند. برای مثال، اگر می خواهید توپ شماره 7 را وارد پاکت کنید، کیو بال شما باید پیش از برخورد با آن، با توپ شماره 1 برخورد کند.

اگر می خواهید بدون استفاده از یک توپ دیگر و تنها با کیو بال، توپ هدف خود را وارد پاکت کنید لازم است که به یک نکته مهم توجه نمایید تا ضربه شما قانونی به حساب بیاید؛ توپ هدف شما باید حداقل یک بار به کناره های میز برخورد کند تا امتیاز شما ثبت گردد.

  • اگر توپ شماره 9 در هنگام انجام بازی اشتباها وارد پاکت شد، آن را به روی میز بازگردانید و درست در نقطه فوت اسپات یا در نزدیک ترین موقعیت به آن قرار دهید.

اگر پیروز به وارد کردن توپ مورد نظرتان به پاکت شدید، می توانید به ضربه زدن ادامه دهید. این روال تا زمانی که بتوانید در هر ضربه حداقل یک توپ را به صورت قانونی وارد پاکت کنید ادامه دارد. همانطور که پیش از این گفتیم، در این بازی رعایت ترتیب توپ ها بر اساس شماره آن ها مهم نیست.

اگر نتوانید هیچ توپی را وارد پاکت ها کنید، بازیکن دیگر می تواند نوبت خود را انجام دهد و به توپ سفید در همان نقطه ای که واقع شده است ضربه بزند. اگر یک حرکت غیرقانونی یا خطا انجام دهید، بازیکن حریف می تواند توپ را در هر کجایی از میز که می خواهد قرار دهد. خطاهای رایج در بازی بیلیارد 9 بال در زیر آورده شده است.

  • وارد کردن توپ سفید یا کیو بال به داخل یکی از پاکت ها
  • ضربه زدن به توپ اشتباه
  • برخورد نکردن هیچ یک از توپ ها به یکدیگر در طی بازی
  • لمس یک توپ در حال حرکت که در این صورت بازیکن حریف می تواند درباره مجاز یا غیرمجاز بودن ضربه تصمیم بگیرد. اگر ضربه غیرمجاز تلقی گردد توپ به جایگاه اولیه خود بازمی گردد و ضربه باید دوباره انجام گردد.

در بسیاری از مسابقات، اگر پشت سر هم 3 خطا دریافت کنید، بلافاصله بازی را خواهید باخت. در هر زمانی از بازی اگر بازیکنی بتواند توپ شماره 9 را وارد پاکت کند برنده است.

قوانین بازی بیلیارد اسنوکر

اسنوکر (Snooker) نوع دیگری از بازی بیلیارد است که با بازی های پاکت بیلیارد و کاروم تفاوت های زیادی دارد. این بازی روی میزهای بزرگ تری که دارای پاکت های کوچک تری هستند، انجام می گردد. علاوه بر این، توپ هایی که در بازی اسنوکر استفاده می کنید، کوچک تر از حالت عادی هستند. علاوه بر این، قوانین بیلیارد اسنوکر با بازی های دیگر بسیار فرق دارد.

به طور کلی، بازی اسنوکر با 21 توپ رنگی و یک کیو بال انجام می گردد. در هنگام شروع شما باید همه توپ ها را در مکان اصلی خود قرار دهید. این مکان ها روی میزهای اسنوکر وجود دارند؛ اگر هم می خواهید از میز بیلیارد برای انجام این بازی استفاده کنید پیشنهاد می کنیم با دقت و با استفاده از برچسب مکان قرارگیری هر یک از توپ ها را علامت گذاری نمایید.

در بازی اسنوکر، 15 توپ قرمز و 6 توپ رنگی داریم و بازیکنان باید با استفاده از کیو بال به طور متناوب به هر کدام از این توپ ها که امتیاز تعیینی دارند ضربه بزنند و آن ها را وارد پاکت کنند. به طور کلی، بازیکنان می توانند پس از هر توپ قرمز یک توپ رنگی را وارد پاکت ها کنند و امتیازات آن ها را برای خود روی یک کاغد یادداشت کنند. این روند تا زمانی که توپ های قرمز به اتمام برسند ادامه پیدا می کند. در انتها بازیکنی که امتیاز بیشتری را کسب کرده باشد، برنده است. امتیاز هر یک از توپ ها به شکل زیر است:

  • توپ قرمز: 1 امتیاز
  • توپ زرد: 2 امتیاز
  • توپ سبز: 3 امتیاز
  • توپ قهوه ای: 4 امتیاز
  • توپ آبی: 5 امتیاز
  • توپ صورتی: 6 امتیاز
  • توپ مشکی: 7 امتیاز

اسنوکر معمولا یک بازی دو نفره به شمار میرود، اما می توانید به صورت چهار نفره هم آن را انجام دهید و در قالب تیم های دو نفره به مسابقه دادن با یکدیگر بپردازید. برای تعیین بازیکن شروع کننده می توانید از روش های مختلف قرعه کشی کردن مانند، سکه انداختن، استفاده کنید.

برای شروع بازی، بازیکن باید کیو بال را در داخل یا روی خط های ناحیه دی (D Zone) که روی میز تعیین شده است قرار دهد و اولین ضربه خود را به توپ های قرمز بزند. اگر بازیکن بتواند یک توپ قرمز را وارد پاکت ها کند، بازی دست خودش باقی خواهد ماند.

  • اگر توپ سفید پیش از برخورد با توپ های قرمز یک توپ رنگی را لمس کند، بازیکن مرتکب خطا شده است.
  • پس از ضربه اول بازیکنان باید به کیو بال از همان جایی که واقع شده است ضربه بزنند. تنها موقعیتی که بازیکنان در آن اجازه تعیین مکان توپ سفید را دارند وقتی است که، این توپ وارد پاکت ها شده باشد یا از میز بیرون رفته باشد.
  • برخلاف بازی های بیلیارد که در آن ها هدف بازیکن شروع کننده در هنگام انجام عمل شکستن، پخش کردن توپ ها است، در این بازی باید محافظه کار باشید و توپ ها را نزدیک به هم نگه دارید تا کار حریفتان سخت گردد.

در فریم (Frame) یا همان راند اول، شما باید ابتدا به توپ های قرمز ضربه بزنید و یک توپ این رنگی را وارد پاکت کنید. اگر پیروز به انجام این کار شدید، می توانید هر یک از توپ های رنگی را که می خواهید نشانه گیری کنید و وارد پاکت ها نمایید. تا زمانی که بتوانید به این روند ادامه دهید، بازی در دست شما خواهد بود.

  • اگر یک بازیکن به توپی با رنگ اشتباه ضربه وارد کند، نوبتش به انتها می رسد و این حریف او است که باید بازی را ادامه دهد.
  • اگر یک بازیکن کیو بال را وارد پاکت ها کند یا به ترتیب اشتباه به توپ ها ضربه بزند، مرتکب خطا می گردد.

توپ های قرمز پس از وارد شدن به پاکت ها در همان جا باقی می مانند؛ اما توپ های رنگی در هر صورت به سر جای خود روی میز باز می گردند. اگر مکان آن توپ با یک توپ دیگر اشغال شده باشد، باید آن را در جایگاه توپی که بعد از آن از امتیاز بیشتری برخوردار است، قرار دهید. یعنی برای مثال، اگر جایگاه توپ سبز اشغال شده بود، آن را در جایگاه توپ قهو ه ای قرار دهید. اگر همه جایگاه ها پر بود، توپ را تا حد امکان در نزدیکی موقعیت اصلی آن بگذارید.

اگر بازیکنی در ضربه زدن به توپ هایی که نوبت ضربه زدن به آن ها است شکست بخورد، بلافاصله فرصت خود را از دست می دهد و نوبت به بازیکن حریف می رسد. این یعنی بازیکن حریف حالا باید ابتدا به یک توپ قرمز و سپس به یک توپ رنگی ضربه بزند. خطاهای رایج در بازی اسنوکر عبارتند از:

  • ضربه زدن به توپی غیر از کیو بال با استفاده از چوب خود
  • ضربه زدن به توپی که نوبت آن نیست
  • بیش از یک بار ضربه زدن به کیو بال در طول یک نوبت
  • ضربه زدن به توپ در حالی که توپ های روی میز هنوز در حال حرکت هستند.
  • بازی خارج از نوبت

در بازی های رقابتی اسنوکر، ممکن است پس از ارتکاب خطا، به بازیکن حریف امتیاز داده گردد.

پس از آنکه همه توپ های قرمز را وارد پاکت ها کردید، به سراغ توپ های رنگی به جای مانده بروید. در این مرحله، دیگر نباید این توپ ها را به روی میز بازگردانید. ترتیب صحیح وارد کردن توپ های رنگی به داخل پاکت ها در انتها بازی به این صورت است: زرد، سبز، قهوه ای، آبی، صورتی و مشکی.

پس از آنکه توپ مشکی را وارد پاکت ها کردید، برای تعیین شدن فرد برنده باید امتیازات به دست آورده خود را بشمارید. اگر امتیازها برابر باشد، می توانید توپ مشکی را روی میز قرار دهید و به نوبت با کیو بال به آن ضربه بزنید. هر فردی که زودتر پیروز به پاکت کردن توپ مشکی گردد، برنده است.

سخن انتهای

لذت بردن از بازی بیلیارد بدون دانستن قوانین کلیدی و مهم آن به هیچ وجه امکان پذیر نیست. همینطور باید بدانید که قوانین بیلیارد و بازی های آن بسیار انعطاف پذیر هستند و افراد می توانند هر طور که می خواهند آن ها را تغییر دهند تا بازی را برای خود راحت تر یا سخت تر کنند. در هر صورت، سعی کنید به امتحان کردن همه سبک های بازی بیلیارد بپردازید تا کم کم در آن ها حرفه ای و قدرتمند شوید.

منبع: wikiHow

منبع: دیجیکالا مگ

به "همه چیز درباره قوانین بیلیارد و آموزش انواع مختلف این بازی پرطرفدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره قوانین بیلیارد و آموزش انواع مختلف این بازی پرطرفدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید