ذخیره بیش از 125 هزار نمونه خون بند ناف، رشد تصاعدی نمونه ها
به گزارش وبلاگ ویکی به نقل از بانک خون بند ناف، دکتر مرتضی ضرابی گفت: پروژه توسعه ای در پارک فناوری پردیس در شرف آماده سازی است که اوایل سال 99 به بهره برداری رسیده و ذخیره سازی سلول های بنیادی را به بیش از دو برابر افزایش می دهیم به طوری که تا 20 سال آینده امکان ذخیره سازی با توجه به مقدار تقاضا وجود داشته باشد و در این حوزه نیازمند حمایت دولت یا خیرین هستیم.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته های رویان افزود: چشم انداز ما این است که کارآزمایی بالینی در جهت کاربردی سازی سلول های بنیادی خون بندناف در درمان بیماری های فلج مغزی، اتیسم، SMA، آرتروز و ناهنجاری قلبی را انجام دهد.
وی ادامه داد: با جمع آوری 120 هزار نمونه خون بندناف، جایگاه ما به عنوان بزرگترین بانک خون بندناف در خاورمیانه قرار گرفته است و تنها بانک خونی هستیم که نمونه خون بندناف عمومی و خصوصی را دریافت می کنیم. این در حالی است که حتی از کشورهای اروپایی نیز برای ما نمونه ارسال شده است.
وی تفاوت بین نمونه خون بندناف عمومی و خصوصی را در امکان مالکیت اهداکنندگان مطرح نمود و گفت: در بانک خون عمومی خانواده ها خون بندناف افراد خانواده را اهدا می کنند و مالکیتی بر آن ندارند، در حالی که در بانک خصوصی قراردادی با افراد بسته شده و سلول های بنیادی خون بندناف در مالکیت خانواده ذخیره سازی می شود.
ضرابی با بیان اینکه 120 هزار نمونه خون بندناف در بانک خصوصی و 15 هزار نمونه خون بندناف عمومی با حمایت دولت ذخیره کرده ایم، گفت: رشد نمونه های خون بندناف فرایند صعودی داشته و توانسته ایم با ذخیره سازی سالانه 20 هزار نمونه 1.5 تا 2 درصد زایمان ها را به لحاظ حفظ خون بندناف پوشش دهیم.
ضرابی افزود: دانش برای ذخیره سازی خون بندناف در کشور ما بومی است و آمادگی صادرات تکنولوژی را داریم. این در حالی است که کشورهای امارات و ترکیه خودشان خون بندناف را ذخیره می کنند اما سایر کشورهای منطقه برای ذخیره سازی به کشورهای اروپایی می فرایند. کشور هند با وجود 25 میلیون زادوولد در طول سال برنامه دارد که تا سال 2025 بزرگترین بانک خون بندناف را داشته باشد. بنابراین ما هم باید در این حوزه ظرفیت سازی کنیم.
مدیرعامل بانک خون بندناف با اشاره به اینکه در دنیا بیش از 400 کارآزمایی بالینی در اطفال و بالغان اجرا شده و نویدبخش آن است که سلول درمانی در آینده به روش درمانی مطمئن برای بیماری های صعب العلاج تبدیل شود، گفت: چشم انداز شرکت فناوری بن یاخته های رویان این است که کارآزمایی بالینی در جهت کاربردی سازی سلول های بنیادی خون بندناف در درمان بیماری های فلج مغزی، اتیسم، SMA، آرتروز و ناهنجاری قلبی را انجام دهد.
ضرابی خاطر نشان کرد: بزرگترین کارآزمایی بالینی تاریخ پزشکی کشور ما از سوی بانک خون بندناف و با همکاری دانشگاه تهران، مرکز طبی بچه ها و ستاد سلول های بنیادی اجرا شده که در آن از سلول های بنیادی خون بندناف و بافت بندناف در 150 بیمار بین 4 تا 14 سال اجرا شده است.
وی با اشاره به امنیت ضمائم زایمانی موارد آن را بافت بندناف، پرده آمنیوتیک (پرده ای که حائل جنین قرار می گیرد) و مایع جنینی مطرح نمود و گفت: پرده آمنیوتیک به عنوان پانسمان برای سوختگی یا زخم های دیابتی و مایع جنینی نیز به عنوان درمانی برای صدمات غضروفی در ورزشکاران می تواند قابل استفاده باشد.
تلاش برای ورود به حوزه خدمات ذخیره سازی پالت دندان
ضرابی اضافه کرد: قصد توسعه محصول و ارائه خدمات در حوزه خدمات ذخیره سازی پالت دندان را داریم و نیز فراوری پرده آمنیوتیک نیز به عنوان زخم پوش ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اقدامات عملی برای کارآزمایی بالینی فلج مغزی را شروع کرده ایم، گفت: قصد داریم کارآزمایی بالینی را در مورد بیماری های اوتیسم، SMA، ناهنجاری قلبی نوزادی و آرتروز با همکاری مراکز دانشگاهی انجام دهیم.
منبع: خبرگزاری مهر